Under construction….

E-post: art@ankilinderoth.se
Mobil: +4670-956 06 37

Image 187 - copy
Image 187
Akryl på papper
Behind I

 

Färg och form har alltid intresserat mig, jag ser ofta min omvärld i bilder. Efter flera terminskurser med inriktning mot måleri och kroki antogs jag hösten år 2017 till Falkenbergs Konstskola, KGII, för heltidsstudier i konst med inriktning mot högre konststudier. Här öppnade sig en ny väg i min kreativa utveckling, jag fick modet att experimentera fritt och i för mig nya medier, jag lämnade det detaljrika återgivandet för mer abstrakt gestaltning.
Från att mest ha målat och skulpterat har fotografi, video och digital konst kommit att bli de konstformer jag helst vill uttrycka mig i; kanske för att det är i den berättande konsten jag känner mig mest hemma. I min digitala konst använder jag mig av foton på ansikten, människor, miljöer, egna målade verk eller mina skulpturer. Dessa foton sammanför jag sedan lager på lager. I mina verk berättar jag en del av min historia – men kanske också alla andras.

Mina fotografier följer olika teman, just nu handlar det huvudsakligen om Malmö-miljöer. De flesta bearbetar jag digitalt med avsikt att det grafiska, konstnärliga uttrycket ska ta över i förhållande till det exakta fotografiska återgivandet.